• :1,713
  • :5,402,839
همه چیز درباره پر کردن دندان

همه چیز درباره پر کردن دندان

پر کردن دندان یک روش درمانی بسیار رایج در دندانپزشکی است که به منظور بازیابی یا ترمیمی بخش های آسیب دیده دندان صورت می گیرد.

مواد پرکننده دندان چیست و کدام بهتر است؟

به گزارش اقتصاد آنلاین، این آسیب ها اغلب به دنبال پوسیدگی یا ضربه به دندان ایجاد می شود و اولین خط درمان آن ها پر کردن است. چیزی که در این مقاله می خوانید آشنایی کامل با فرآیند ترمیم دندان ها با انواع مواد پر کننده  آن خواهد بود.

چه زمانی نیاز به پر کردن دندان داریم؟

علائم و نشانه های مختلفی وجود دارد که ممکن است نشان دهنده نیاز به ترمیم دندان با مواد پر کننده باشد. به عنوان مثال اگر هر کدام از علائم زیر را تجربه می کنید احتمالا نیاز به پر کردن دندان دارید:

دندان درد شدید

سوراخ یا حفره در دندان

لکه های تیره روی دندان (پوسیدگی دندان)

گیر کردن مکرر تکه های غذا در دندان

شکسته شدن دندان، لب پر شدن یا ترک برداشتن آن

حساسیت به غذا و نوشیدنی سرد و گرم

مشاهده چندین حفره در دندان

دندان قروچه مکرر و ساییده شدن سطوح جونده دندان ها

مراحل پر کردن دندان: دندان ها چگونه پر می شوند؟

اولین قدم در این فرآیند این است که ببینید دندان چقدر آسیب دیده است. اگر پوسیدگی کم باشد و آسیبی پالپ و اعصاب آن نرسیده باشد، پر کردن بهترین گزینه برای ترمیم آن است. اما اگر آسیب گسترده و عصب درگیر شده باشد، با پر کردن معمولی قابل ترمیم نخواهد بود. برای این منظور دندانپزشک بیمار را معاینه کرده و با مشاهده و تفسیر رادیوگرافی دندان ها، مقدار و محل آسیب را مشخص می کند.

به این ترتیب مراحل پرکردن دندان پس از تشخیص مناسب از این قرار خواهد بود:

<a class='tagColor' href='/Tags/Archive/پر کردن دندان'>پر کردن دندان</a>

بسته به میزان پوسیدگی، بی حسی موضعی برای بی حس کردن ناحیه اطراف دندان مورد نظر انجام می شود.

سپس دندان پوسیده یا آسیب دیده یا نواحی اطراف آن برای ترمیم آماده می شود

از هندپیس دندانی یا لیزر برای برداشتن قسمت پوسیده استفاده می شود در این مرحله با برداشتن پوسیدگی یک حفره شکل می گیرد که کاملا تمیز و خشک می شود

سپس برای پر کردن حفره، یکی از انواع پر کننده دندان که در ادامه توضیح داده شده روی ناحیه اعمال می‌شود.

از چه موادی برای پر کردن دندان ها استفاده می شود؟

انواع مختلفی از مواد وجود دارد که می توان از آن‌ها برای پر کردن حفره های دندان استفاده کرد. در حال حاظر مهمترین انواع مواد پر کننده دندان این ها هستند:

طلا

آمالگام

کامپوزیت

سرامیک

گلاس آینومرها

در ادامه نکاتی درباره هر یک از موارد بالا می خوانید تا به صورت مختصر با هر کدام بیشتر آشنا شوید.

پر کننده های طلا

البته اینطور نیست که از طلای خالص برای پر کردن دندان ها استفاده شود. به جای طلای خالص از آلیاژ طلا استفاده می شود به این معنی که فلزات دیگری را با طلا مخلوط کرده و تنها درصد کمی از پر کننده طلا است.

این پر کننده ها بسیار قوی و غیر خورنده هستند و با مراقبت مناسب می تواند تا 15 سال دوام بیاورد. با این حال، آنها بسیار گرانتر از پر کردن دندان با آمالگام هستند و برای نصب صحیح نیاز به بیش از یک ویزیت دندانپزشکی دارند و معمولا در ایران کمتر رایج هستند.

پرکننده های آمالگام

یکی از رایج ترین انواع مواد برای پر کردن دندان، آمالگام است. آمالگام ترکیبیتی بسیار قوی و محکم دارد و معمولا برای پر کردن دندان های خلفی استفاده می شود. با این حال، بسیاری از افراد آن را از نظر زیبایی شناختی دلپذیر نمی دانند. علاوه بر این، در مقایسه با سایر انواع پرکردگی ها، احتمال انبساط و انقباض و ایجاد ترک دندان با آن ها بیشتر است.

علاوه بر این، بسیاری از افراد نگران ایمنی طولانی مدت پرکننده های آمالگام نقره هستند، زیرا آنها حاوی جیوه هستند که ممکن است برای سلامتی برخی افراد مناسب نباشد. به همین جهت در کشورهایی مانند بریتانیا استفاده از پر کننده های آمالگام تقریبا منسوخ شده است.

پر کردگی های کامپوزیت

پر کردن دندان با کامپوزیت گزینه بسیار جذابتری نسبت به سایر پر کردگی های دیگر است. زیرا ترمیم دندان با این ماده به دلیل همرنگ بودن با دندان می تواند زیبایی قابل توجهی به دندان بدهد و هیچ عارضه یا آسیبی نیز به دندان نمی رساند. از پر کننده های کامپوزیتی برای ترمیم دندان های حاظر در طرح لبخند و تمام دندان های خلفی نیز استفاده می شود. با این حال، پرکننده‌های کامپوزیت گران‌تر از پرکننده‌های آمالگام هستند و دوام بالایی ندارند.

پرکننده های سرامیکی

پر کننده های سرامیکی از پرسلن ساخته شده اند و از نظر زیبایی یک گزینه بسیار دلپذیر هستند که علاوه بر دوام نسبتا بالا، زیبایی حتی بیشتر از کامپوزیت دارند. با این حال، پرکردن دندان با سرامیک بیشتر از پرکننده های آمالگام و کامپوزیت هزینه دارند و در صورت زبر شدن پرسلن، دندان های مقابل را می‌سایند.

گلاس آینومرها (پرکننده‌های اکریلیکی)

نمونه های کمتر شناخته شده پر کننده دندان، گلاس آیونومرها هستند. آن ها اغلب کمتر از پنج سال دوام می آورند، اما گزینه خوبی برای ترمیم و پر کردن دندان شیری در کودکان به شمار می روند. آنها همچنین می توانند فلوراید آزاد کنند و این به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک زیادی می کند.

کدام ماده پر کننده دندان برای من مناسب تر است؟

اگرچه هر یک از انواع مواد پر کننده نامبرده را می توان برای پر کردن حفرات دندانی استفاده کرد، اما برخی از انواع پرکننده ها برای شرایط خاص مناسب تر هستند. در نهایت دندانپزشک شما بهترین فردی است که به شما کمک می کند تا با در نظر گرفتن بودجه و سلامت فعلی دندان، موادی را که برای نیازهای شما مناسب تر است، تعیین کنید.

بنابراین اگر فکر می کنید نیاز به ترمیم و پر کردن دندان دارید تنها کافیست به یک دندانپزشک مراجعه کنید و بعد از معاینه بهترین گزینه را برای ترمیم دندان شما انتخاب شود.

چطور از دندان پر شده خود مراقبت کنیم؟

البته پر کردن دندان معمولاً نیازی به مراقبت های ویژه ندارد و همانطور که از دندان های دیگر خود مراقبت می کنید، مراقبت از دندان پر شده نیز به همان اندازه کافیست. برای نمونه شما می توانید اقدامات زیر را پس از ترمیم انجام دهید:

قبل از شروع به جویدن، مطمئن شوید اثر بیحسی کاملا از بین رفته است

اگر اثر بیحسی همچنان پابرجاست، هیچ چیز خیلی گرم یا خیلی سرد مصرف نکنید

ممکن است در لثه اطراف ناحیه پر شده خود احساس درد کنید، این درد فقط برای چند روز ادامه خواهد داشت و با مسکن قابل تسکین است

تا چند روز از خوردن غذاهای سفت و چسبناک خودداری کنید

اگر عادت به دندان قروچه کردن دارید، مطمئن شوید که از محافظ دهان برای محافظت از پرکردگی خود استفاده می کنید

اگر برای مدت طولانی احساس حساسیت دندان می کنید یا پرکردگی دندان شما بیرون می آید، فوراً به دندانپزشک خود مراجعه کنید

یک روال کامل بهداشت دهان و دندان مانند تمیز کردن، مسواک زدن، دهانشویه و نخ دندان را رعایت کنید.

قیمت پر کردن دندان به چه عواملی بستگی دارد؟

هزینه ها ترمیم دندان عموما تابع این عوامل است:

نوع دندان (شیری یا دائمی)

نوع ماده پر کننده

موقعیت دندان (جلو یا عقب بودن)

میزان پوسیدگی یا آسیب دندان

حجم مورد نیاز برای پر کردن دندان

تخصص دندانپزشک

پوشش بیمه

محل زندگی

پاسخ به سوالات رایج درباره پر کردن دندان

پر کردگی های دندان چقدر دوام دارند؟

همان طور که داخل مقاله نیز اشاره شد، طول عمر یا دوام پر کردن دندان به نوع مواد پرکننده و به این بستگی دارد که خودتان چقدر از دندان هایتان مراقبت می کنید. طول عمر پر کردگی در صورت مراقبت درست می تواند از 10 تا 20 سال متغیر باشد. اما با عدم مراقبت اصولی و انتخاب دندانپزشک یا مواد غیراستاندارد هر لحظه احتمال آسیب به پر کردگی وجود خواهد داشت.

آیا احتمال افتادن پر کردگی های دندان وجود دارد؟

بله، ممکن است در صورت عدم مراقبت یا قرارگیری نادرست در حفره دندان، احتمال افتادن پر کردگی باشد. با این حال این امر بسیار نادر است. اگر مواد ترمیمی شما افتاد به محض بیرون آمدن به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

چطور متوجه شوم که پر کننده دندان من شل شده است؟

اگر حتی پس از اتمام پر کردن، حساسیت دندان دارید، احتمالاً پر کردن شما در شرف جدا شدن است. یا اگر هنگام غذا خوردن احساس فشار می کنید یا دندان درد دائمی دارید، احتمال از بین رفتن آن زیاد است.


منبع:اقتصاد آنلاین

    *

    • قیمت تورهای  آنتالیا با پروازهای ایرانی چقدر است؟

      بررسی هزینه های تور مسافرتی آنتالیا ویژه مهر ماه ۱۴۰۲ به شرح جدول زیر است. اقتصاد آنلاین- فائزه امین پویا، تور مسافرتی ...

    • بلایی که رژیم‌های سخت و مرگبار سر شما می‌آورند!

      وقتی صحبت از کاهش وزن می‌شود، مردم بیشتر از هم می‌پرسند “کدام رژیم بهتر است؟” و یا “چقدر باید ورزش کنم؟” از طرفی کسانی هم هستند که نگرانی نسبت رژیم گرفتن، ورزش کردن و شمردن کالری مواد و یا ه...

    • وقتی رنگ زبان شما همه چیز از درون شما را لو می‌دهد!

      چگونه از رنگ زبان خود بیماری مان را تشخیص دهیم؟ همانطور که می دانید زبان بخش منحصر به فردی از بدن انسان است که برای هر یک از ما بسیار مهم است. ارتباطات و صحبت کردن ما، غذا خوردن، حفظ بهداشت ...

    • اجرای آزمایش ژنتیک برای مادران رایگان شد

      وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به وعده‌های دولت سیزدهم مبنی بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و نیازمند کشور و با تأکید بر حفظ کرامت انسانی و ارج نهادن به جایگاه زن ایرانی، طرح آزمایش...

    با وجود سالها تجربه بر آن شدیم تا محصولی برای جمع آوری اخبار مهم از موضوع های مهم و مورد دغدغه بازدید کنندگان عزیز مهیا سازیم و همچنین ابزاری جهت اطلاع از آخرین قیمت بازارهای مالی نیز فراهم کرده ایم

    شنبه، 1 ارديبهشت 1403