• :663
  • :5,512,170
محصولات شوینده و خطر ابتلا به آسم در نوزادان

محصولات شوینده و خطر ابتلا به آسم در نوزادان

داشتن یک خانه تمیز ممکن است خطر ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوانزا از طریق سطوح آلوده را به حداقل برساند، اما مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد آسم کودکان در خانه‌های «فوق‌العاده تمیز» بیشتر دیده می‌شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، بر اساس تحقیقاتی که درباره ارتباط استفاده از محصولات پاک‌کننده با بیماری‌های تنفسی منتشر شد، برخی از این مواد ممکن است به شکل قابل‌توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های ریوی مانند خس‌خس سینه یا آسم را افزایش دهند.

این مطالعه نشان داد در معرض محصولات شوینده خانگی قرار گرفتن زودهنگام نوزادان، با ابتلا به آسم در کودکی و خس‌خس سینه تا سه سالگی مرتبط است.

دکتر تیم تاکارو، محقق ارشد این مطالعه و پروفسور علوم بهداشتی در دانشگاه سیمون فریزر در کانادا، معتقد است باور جمعی درباره اینکه «خانه تمیز» باید بوی محصولات پاک‌کننده بدهد، اشتباه و خطرناک است.

پیش‌تر ارتباط بین محصولات پاک‌کننده و آسم در بزرگسالان مشخص شده بود؛ این مطالعه به طور خاص بر سلامت نوزادان متمرکز بود.

تاکارو و گروهش داده‌های پرسشنامه‌های والدین بیش از دو هزار کودک را که از بدو تولد تا حدود چهار ماهگی در معرض محصولات پاک‌کننده قرار داشتند، تجزیه‌ و تحلیل کردند.

اکثر کودکان شرکت‌کننده در این پژوهش سفیدپوست بودند و تا سن سه تا چهار ماهگی در معرض دود تنباکو قرار نگرفته بودند و تقریبا ۷۰ درصد آن‌ها سابقه خانوادگی آسم نداشتند.

در ادامه، کودکان در سه سالگی نیز بررسی شدند تا مشخص شود آیا  آسم، حساسیت آلرژیک یا خس‌خس مکرر سینه دارند یا خیر.

این مطالعه نشان داد کودکانی که در دوران شیرخوارگی در خانه‌هایی با استفاده بیشتر از هر نوع محصولات تمیزکننده زندگی می‌کنند، احتمال دچار شدن‌شان به خس‌خس‌، خس‌خس‌های مکرر همراه با آتوپی و آسم تا سه سالگی بیشتر است.

رایج‌ترین محصولات تمیزکننده مایع ظرفشویی، شوینده‌های ماشین ظرفشویی، پاک‌کننده‌های چندمنظوره سطوح، پاک‌کننده‌های شیشه و مایع لباسشویی بودند.

بیشترین خطر مشکلات تنفسی هم مربوط به محصولات تمیزکننده معطر و اسپری‌شونده بود.

تنها راه برای اطمینان از ایمن‌تر بودن محصولات شوینده خواندن برچسب محصول است. مواد شیمیایی خاصی وجود دارند که باید از آن‌ها اجتناب شود؛ از جمله فرمالدئید و دیوکسان‌-۴،۱ ( 1,4-dioxane) که هر دو سرطان‌زا اعلام شده‌اند.

کلرید بنزالکونیوم هم که در اسپری پاک‌کننده ضدباکتری و نرم‌کننده‌های پارچه یافت می‌شود، عامل آسم شناخته شده است.

بورات سدیم که به نام‌های بوراکس و اسید بوریک نیز شناخته می‌شود، یک ماده تمیزکننده است که می‌تواند به عنوان یک عامل اختلال در هورمون‌ها عمل کند.

برخی از محصولاتی که می‌توان به‌راحتی کنار گذاشت، خوشبوکننده‌ هوا با مخلوط‌های معطر نامشخص یا نرم‌کننده‌های پارچه‌اند که می‌توانند حاوی مواد ایجادکننده آسم باشند.

محققان می‌گویند بسیاری از چیزها را می‌توان با آب گرم و صابون تمیز کرد. سرکه، جوش‌شیرین و آب گرم و صابون بدون بو هم در برخی موارد تمیزکننده‌های مناسبی‌اند.


منبع:اقتصاد آنلاین

    *

    • قیمت تورهای  آنتالیا با پروازهای ایرانی چقدر است؟

      بررسی هزینه های تور مسافرتی آنتالیا ویژه مهر ماه ۱۴۰۲ به شرح جدول زیر است. اقتصاد آنلاین- فائزه امین پویا، تور مسافرتی ...

    • بلایی که رژیم‌های سخت و مرگبار سر شما می‌آورند!

      وقتی صحبت از کاهش وزن می‌شود، مردم بیشتر از هم می‌پرسند “کدام رژیم بهتر است؟” و یا “چقدر باید ورزش کنم؟” از طرفی کسانی هم هستند که نگرانی نسبت رژیم گرفتن، ورزش کردن و شمردن کالری مواد و یا ه...

    • وقتی رنگ زبان شما همه چیز از درون شما را لو می‌دهد!

      چگونه از رنگ زبان خود بیماری مان را تشخیص دهیم؟ همانطور که می دانید زبان بخش منحصر به فردی از بدن انسان است که برای هر یک از ما بسیار مهم است. ارتباطات و صحبت کردن ما، غذا خوردن، حفظ بهداشت ...

    • اجرای آزمایش ژنتیک برای مادران رایگان شد

      وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به وعده‌های دولت سیزدهم مبنی بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و نیازمند کشور و با تأکید بر حفظ کرامت انسانی و ارج نهادن به جایگاه زن ایرانی، طرح آزمایش...

    با وجود سالها تجربه بر آن شدیم تا محصولی برای جمع آوری اخبار مهم از موضوع های مهم و مورد دغدغه بازدید کنندگان عزیز مهیا سازیم و همچنین ابزاری جهت اطلاع از آخرین قیمت بازارهای مالی نیز فراهم کرده ایم

    يکشنبه، 9 ارديبهشت 1403