• :5,983
  • :11,065,653
چگونه هوای گرم ما را به مصرف قند بیشتر وسوسه می‌کند؟

چگونه هوای گرم ما را به مصرف قند بیشتر وسوسه می‌کند؟

نتایج یک مطالعه هشداردهنده نشان می‌دهد تغییرات اقلیمی و افزایش دما، ذائقه ما را به سمت مصرف بیشتر مواد قندی تغییر می‌دهد. این گرایش نه تنها بحران چاقی را تشدید می‌کند، بلکه شکاف سلامت بین اقشار مختلف جامعه را نیز عمیق‌تر خواهد کرد.

نتایج یک پژوهش علمی هشدار می‌دهد که پدیده گرمایش جهانی می‌تواند با سوق دادن مردم به مصرف بیشتر مواد قندی، بحران چاقی در سراسر جهان را تشدید کند.

بر اساس این مطالعه که در مجله معتبر «نیچر کلایمت چنج» (Nature Climate Change) منتشر شده است، با افزایش دما، تمایل افراد به مصرف نوشابه‌های گازدار و دسرهای یخ‌زده شیرین به جای گزینه‌های سالم‌تر و آبرسان مانند آب، به طور قابل توجهی بیشتر می‌شود.

این تحقیق با تجزیه و تحلیل داده‌های خرید خانوارهای آمریکایی در بازه زمانی پانزده ساله (از ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۹ میلادی) و تطبیق آن با سوابق آب و هوایی محلی، یک همبستگی واضح را آشکار کرد: در بازه دمایی ۱۲ تا ۳۰ درجه سانتیگراد، به ازای هر درجه افزایش دما، مصرف شکر روزانه حدود ۰/۷ گرم افزایش می‌یابد. به عنوان مثال، در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد، افراد به طور میانگین روزانه دو قاشق چایخوری بیشتر از دمای ۱۲ درجه سانتیگراد قند مصرف می‌کنند.

مکانیسم تأثیر دما بر ذائقه
دکتر «پان هی»، پژوهشگر ارشد این مطالعه از دانشگاه کاردیف، دلیل این پدیده را اینگونه توضیح می‌دهد: «هوای گرم علاوه بر افزایش متابولیسم بدن، نیاز به آبرسانی را نیز بیشتر می‌کند. در این شرایط، افراد اغلب به سمت نوشیدنی‌های شیرین یا غذاهای منجمد حاوی قند نظیر بستنی و ماست یخ‌زده گرایش پیدا می‌کنند.» وی خاطرنشان کرد که این روند افزایشی از دمای متوسط ۱۲ درجه سانتیگراد آغاز شده، در حدود ۲۰ درجه شدت گرفته و تا دماهای بالاتر از ۳۰ درجه نیز ادامه می‌یابد.

پیش‌بینی آینده و تبعات اجتماعی
این مطالعه پیش‌بینی کرده است که در صورت تداوم روند فعلی گرمایش زمین و افزایش ۵ درجه‌ای دما تا سال ۲۰۹۵ میلادی (۱۴۷۴ خورشیدی)، مصرف روزانه قند می‌تواند تا حدود ۳ گرم دیگر نیز افزایش یابد.

همچنین یافته‌ها حاکی از آن است که این اثر در بین گروه‌های کم‌درآمد و افراد با سطح تحصیلات پایین‌تر شدیدتر است که این امر می‌تواند به تشدید نابرابری‌های موجود در حوزه سلامت بین اقشار مختلف جامعه منجر شود.

دکتر «دو چان» از دانشگاه ساوت‌همپتون و از دیگر نویسندگان این تحقیق، در این رابطه تأکید کرد: «تأثیرات تغییرات اقلیمی بر سلامت انسان تنها محدود به بیماری‌های مستقیم مرتبط با گرما نیست، بلکه اثرات بلندمدت و غیرمستقیم آن بر الگوی تغذیه و رژیم غذایی مردم نیز بسیار قابل توجه و نگران‌کننده است.»

    *

    • هشدار معاون وزیر ارتباطات: قطعی برق سلامت مراکز داده را تهدید می‌کند

      زیرساخت‌های ارتباطی کشور همچنان وابستگی جدی به پایداری شبکه برق دارند.   رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت کشور گفت: در زمان قطعی برق به مراکز داده آسیبی وارد نمی‌شود اما این تجهیزات برای شرا...

    • معرفی ساعت اپل جدید؛ ویژگی پیشرفته برای سنجش فشار خون و ارتباط با ماهواره‌ها

      اپل مجموعه‌ای از اپل‌واچ‌های جدید را عرضه کرده است که از قابلیت تشخیص فشار خون و ارتباط با ماهواره برخوردارند. اپل اعلام کرد که ساعت‌های جدید بادوام‌ترند، با اتصال 5G و شارژ سریع ...

    • برای نخستین بار eSIM در ایران عرضه می‌شود

      همزمان با رونمایی نسل جدید گوشی‌های آیفون، همراه اول از آمادگی خود برای ثبت‌نام جهت عرضه eSIM برای اولین بار در ایران خبر داد.برای نخستین بار در ایران eSIM عرضه می‌شود. به گزارش...

    • ایرانسل آماده ارائه رسمی eSIM شد

      ایرانسل که در سال ۱۳۹۹، اولین تجربه eSIM در ایران را با ارائه آزمایشی این سرویس رقم زده بود، از آمادگی برای ارائه رسمی این سرویس به مشترکان خود خبر داد.به گزارش روابط عمومی ایرانسل، همزمان ب...

    با وجود سالها تجربه بر آن شدیم تا محصولی برای جمع آوری اخبار مهم از موضوع های مهم و مورد دغدغه بازدید کنندگان عزیز مهیا سازیم و همچنین ابزاری جهت اطلاع از آخرین قیمت بازارهای مالی نیز فراهم کرده ایم

    جمعه، 21 شهريور 1404